Czym kusi restauracja Villa Gardena? Nowe otwarcie, nowe menu

19020 RESTAURACJA VILLA GARDENA 017_1920pix.jpg

Autorskie dania, które łączą w sobie międzynarodowe standardy z elementami kuchni polskiej i regionalnej. Wykorzystanie najwyższej jakości składników od lokalnych producentów. Szef Kuchni Villa Gardena, jeden z pięciu najlepszych w Polsce według prestiżowego przewodnika Gault&Millau, opracował nowe, sezonowe menu dostępne dla gości od 9 lutego 2019 roku. Restauracja z Parku Śląskiego bierze udział w organizowanym po raz pierwszy w województwie śląskim festiwalu Fine Dining Week.

– W restauracji Villa Gardena stawiamy na nowoczesną kuchnię międzynarodową, która – ze względu na miejsce i otoczenie, w jakim się znajdujemy – akcentuje mocno naturę, las i ogród. Założyliśmy, że nasze potrawy będą proste, jednak przyrządzane w niestandardowy sposób. Wyróżnia nas doskonały produkt i efektowny sposób podania – mówi Dominik Duraj, Szef Kuchni Villa Gardena.


W nowym, sezonowym menu znalazły się dania mięsne oraz wegetariańskie, m.in.: pieróg z kaczką, sałaty ze smażonymi sardelami lub kozim serem, zupa z kiszonych ogórków z wędzonym pstrągiem, łosoś jurajski, polik wołowy, gęsina, biodrówka jagnięca oraz steki z domowymi frytkami i dodatkami. Na deser zjeść można m.in.: bezę, ciasto czekoladowe lub racuchy z jabłkami.

Kreatywność kuchni, jak i charakter samej restauracji oddaje 5-daniowe menu degustacyjne, wybierane danego dnia z karty.
– Mamy taką zasadę, że przy zamówieniu menu degustacyjnego, najpierw rozmawiamy z gośćmi, pytamy o ich preferencje, ewentualne alergie. Zależy nam na tym, by to była niespodzianka i za każdym razem wielka kulinarna przygoda – dodaje Dominik Duraj

Gault&Millau publikuje co roku „Żółty Przewodnik”, w którym ocenia najlepsze w danym kraju restauracje. Dominik Duraj został nominowany do tytułu Szefa Roku 2018, w roku 2017 r. zdobył tytuł Szefa Roku Polski południowej. Villa Gardena w tym samym konkursie otrzymała dwie czapki z maksymalną liczbą punktów przyznawanych na podstawie jakości produktów, smaku, wyglądu oraz sposobu podania jedzenia. Istotne w ocenie są także obsługa, wystrój oraz atmosfera, jaka panuje w restauracji.

– Villa Gardena to restauracja na wieczorne kolacje, spotkania biznesowe, rodzinne i kameralne przyjęcia okolicznościowe. Naszą intencją jest, by myśląc o Villa Gardena każdy wiedział, że w menu zawsze znajdzie coś dla siebie, spędzi komfortowo czas, w miłej atmosferze, blisko centrum Katowic, ale już w Parku Śląskim – mówi Bogusław Łach, manager restauracji Villa Gardena.

– Z wielką starannością przygotowaliśmy nowe menu wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, bierzemy udział w debiutującym na Śląsku festiwalu najlepszych restauracji Fine Dining Week, na dzień zakochanych szykujemy specjalne propozycje. Serdecznie zapraszamy! – dodaje.


Nowe, sezonowe menu przygotowane na nowe otwarcie restauracji dostępne jest dla gości Villa Gardena od 9 lutego 2019 roku.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów.

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP Event Center Sp. z o.o.